26 Nisan 2012 Perşembe

Aile İçi Şiddet - Kadına Şiddet

Aile İçi Şiddet - Kadına Şiddet
   Birlikteliğinizde ve ya evliliğinizde hiç şiddete maruz kaldığınız oldu mu?  Ya da hiç bu duruma maruz kalabileceğinizi ve ne yapmanız gerektiğini düşündünüz mü?  Oldu ki eşinizden ve ya erkek arkadaşınızdan şiddet gördünüz bu gibi bir insansıyı değiştirmeye mi kalkışırsınız yoksa onu terk mi edersiniz? Belki bu durumda olan tanıdıklarınız vardır hatta günlük yaşantınızda bile benzer olaylara şahit olabilirsiniz. Kadına şiddet terimini lütfen sadece fiziksel olarak düşünmeyin çünkü şiddet sadece dayak ve ya tecavüz etme şeklinde değildir çoğu zaman bu hakaret ve küfür baskı altına alma ya da benzer aşağılayıcı davranışlarda bulunma şeklinde de gerçekleşmiş olabilir. http://mutlu-evlilik.com

  Kadına şiddet her ne şekilde olursa olsun kabul edilemez bir saldırıdır. Evinizdeki erkek size karşı elini bile kaldırmadan şiddet uygulayabilir. Çoğu kadın fiziksel şiddetin diğer türlere oranla daha hafif kaldığını söylemektedir. Çünkü vücuda alınan darbelerin acısı çok kısa sürede geçerken, tecavüze uğrama sonucu ve ya kırıcı söz ve davranışlar sonucu kadınların çok daha fazla üzülmekte ve izi de bir o kadar kalıcı olmaktadır.

   Şiddete uğradığınızı düşündüğünüz bir olay olduğunda ilk önce affedin ve şiddet, taciz gibi kelimeleri aklınızdan çıkarın ve ilişkide olduğunuz adam hakkında olumlu şeyleri sıralayın. Onun bu davranışlarına sebep olan sizden kaynaklı durumları sorgulayın zira hata sizde de olabilir. Ancak kesinlikle onu değiştirmeye çalışmayın çünkü bir insanı değiştirebilecek tek kişi yine kendisidir ve tabiî ki de inananlar için Yüce Yaratanımız’ dır.

Başkalarını değiştiremezsiniz fakat onların davranışlarını kontrol etmek aslında çok da zor değildir. Çünkü insanlar iletişim kurarken bir etkileşim oluşur ve her iki taraf da etki-tepki prensibine göre hareket eder. Kadına yerli yersiz kötü davranan erkekler tam anlamıyla kadına şiddet alçaklığını yapmış olurlar.

Fakat bütün bu yaptıklarınıza rağmen ilişkinizde hiçbir düzelme olmuyorsa artık ilişkinizi sorgulayabilirsiniz çünkü sizi seven biri asla incitmek istemez. Hele kadınını seven bir erkek kesinlikle ona şiddet uygulamaz, kırmaz, isteği dışında onu sevişmeye zorlamaz ki zaten kendisine saygılı ve sevgi dolu olan erkeğini hiçbir kadın da kolay kolay geri çevirmez ve bu son olasılık da ortadan kalkar.

Bütün bunlardan sonra hala evli olduğuz ya da birlikte olduğunuz erkekle aranızda mutlu bir kadın erkek ilişkisi yoksa o zaman ayrılığı düşünebilirsiniz.
http://esimiseviyorum.blogspot.com
http://mutlu-evlilik.com



 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder